Hva betyr Infopresence, og hvordan er dette med på å endre måten vi deler innhold og jobber med data?

Bedrifter i de fleste bransjer opplever utfordringer med å integrere dagens samhandlingsløsninger med ny teknologi. Dette gjelder både i forhold til manglende interoperabilitet og videokommunikasjon på tvers av plattformer, men også når det gjelder å integrere ny og funksjonsrik teknologi i arbeidsflyten.

De aller fleste jobber fortsatt i et tradisjonelt møteromsmiljø, med tilgang til teknologi og verktøy for deling av innhold, projektor eller skjerm og tilkobling for PC. Norge ligger langt fremme når det kommer til å ta i bruk ulike løsninger for samhandling og visuell kommunikasjon, og nå har turen kommet til å se på det som internasjonalt går under begrepet Infopresence.

599ffa39e0e77-Oblong-web-banner_600-400

Det siste tiåret har bruken av Telepresence, bedre kjent som videokonferanse, blitt en viktig funksjon i det tradisjonelle møterommet. Til tross for fremskritt innen videokonferanseteknologi forblir innholdsdeling en en-til-mange opplevelse. De aller fleste video- og møteromsløsningene er begrenset til deling av kun et dokument, en fil eller en skjerm om gangen. Deling av informasjon gjennom skjermdeling er en vesentlig funksjon i et moderne samhandlingsrom, og det er her konseptet Infopresence kommer inn. Med Infopresence kombineres muligheten for å dele informasjon med videokonferanse, for å skape en meget rik og fleksibel måte å samhandle på, lokalt og mellom flere lokasjoner. Viju har spesialisert seg innen Infopresence og med løsningen Oblong Mezzanine er vi i stand til å forbedre hvordan bedrifter samarbeider, deler innhold og jobber med data.

Oblong Mezzanine er en unik samhandlingsløsning, i ordets rette forstand. Løsningen åpner for nye måter å samarbeide visuelt på arbeidsplassen og gir samtidig større fleksibilitet enn tradisjonelle løsninger. Blant annet er arbeidsområdet utvidet over flere visningsflater fordelt på flere vegger i møterommet. Mezzanine leveres med ulike skjermkonfigurasjoner for å vise innhold, dele arbeid og engasjere deltakerne. Løsningen kan blant annet brukes til presentasjoner, prosjektrelaterte oppgaver, kreative prosesser og for å treffe presise og veloverveide beslutninger.

mezz-220-wand

Mezzanine integrere videokonferanse, programdeling og whiteboarding – og det er dette som best kan beskrives som en Infopresence opplevelse. Brukerne blir ikke lenger begrenset til å dele og jobbe med kun et dokument, en fil eller en skjerm om gangen. Inntil 48 individuelle brukere kan bidra med innhold fra hvilken som helst personlige enhet. Deltakerne kan bruke hele rommet til å dele innhold, jobbe med, analysere og sammenstille data. Løsningen styres ved bruk av en trådløs «tryllestav», som gjør brukeropplevelsen spesielt enkel, fleksibel og inspirerende.

En rekke internasjonale bedrifter har allerede implementert Oblong Mezzanine i sine organisasjoner, og Viju har stått for flere leveranser de siste to årene. Nå er Viju Norge valgt som preferert leverandør av Oblong Mezzanine til det nordiske markedet. Vi er derfor stolte over å lansere det første, og foreløpig eneste, Oblong Mezzanine rommet i Norge. Hos oss på Fornebu vil du kunne se en unik Infopresence løsning, med enorme visningsflater, videokonferanse og inntil ti tilkoblede kilder.

Sjekk ut videoen for å få en bedre forståelse for hvordan Mezzanine kan endre måter bedrifter jobber med Infopresence, eller book til for en uforpliktende demonstrasjon hos oss på Fornebu. Dette tør vi påstå MÅ oppleves 🙂