Møt vår nye leder: Fra Westlife til Vestlandet

Tom Martin har tatt over roret for Viju i Norge. Han har en bakgrunn som du ellers ikke leser om i vanlige nyhetsartikler når ledere annonseres i teknologibransjen.

Nylig ble det kjent at Odd Sverre Østlie blir global konsernsjef når Viju og VisionsConnected fusjonerer. Dermed ble den norske sjefsstolen ledig. Tom Martin, som i sin seneste stilling i Viju har vært sjef for tekniske operasjoner (VP Technical Operations), tar over ansvaret. I ryggen har han solid støtte fra salgsdirektør Geir Themte, som får et utvidet ansvar for tjenester, partnersamarbeid og utvikling av nye konsepter. Martin og Themte deler visjonen om at den norske delen av virksomheten skal være konsernets viktigste drivkraft innen forskning og utvikling av nyskapende audiovisuelle tjenester.

Tom og Geir 600_400

Fra innleid tekniker til norgessjef på ti år
Historien om Tom Martin og Viju går hånd i hånd. Selskapet ble stiftet rundt et kjøkkenbord i Rogaland for 20 år siden, og er nå del av et globalt milliardkonsern. Da Martin flyttet med sin norske kone til Stavanger for ti år siden var språk en barriere og det tok sin tid før han fikk to jobbtilbud: Et fra «oljå» og en som servicekoordinator i Viju. Kjærligheten til lyd og bilde ble utslagsgivende, selv om lommeboka ville vært tykkere i den andre næringen. Hardt arbeid har gitt resultater hjemme som på jobb. Familien Martin har blitt fire og Tom snakker stavangersk uten et snev av aksent.

På jobben har han hatt en utvikling som er imponerende. I Irland var han studiomusiker for artister som Van Morrison og Westlife mens han tok utdannelse som lydingeniør. Deretter fikk han ledererfaring i et irsk distribusjonsselskap. I Norge har han gått gradene gjennom kunderettede service- og supportstillinger og senest som sjef for driften. Han har dermed stor innsikt i hvordan virksomheten best kan tilpasses kundenes varierte og spennende behov.

Norge som nav for global utvikling
«Tom har vært sentral i å sikre de beste systemer for drift og kundeoppfølging. Han var det naturlige valget til å ta over ledelsen i Norge, og er godt likt og respektert på tvers av alle våre kontorer«, sier vår konsernsjef, Odd Sverre Østlie, i pressemeldingen som annonserte Martins og Themtes nye ansvar.

Veien videre for Martin og Themte handler om tjenester og at Vijus ansatte skal oppfattes som troverdige rådgivere overfor kunder og partnere. Da er det godt at det interne fundamentet er solid:

«Siden jeg har vært så involvert i driften så føler jeg at jeg kjenner alle. Det er derfor naturlig og lett å skryte av at vi har så mange fantastiske mennesker som elsker det de gjør. Kollegene gir meg energi, og det er en ære og privilegium å være deres leder», sier Martin.

Flinke fagfolk er en forutsetning for å gi kundene trygghet til å velge nye typer tjenester. Derfor håper Martin at Viju fremstår som den virksomheten han føler det er: et kompetansehus.

«Vi skal være arbeidsgiveren som de flinkeste folkene i bransjen søker seg til. Vi lokker med spennende internasjonale muligheter og en ambisjon om at Viju i Norge skal sette standarden for nyskapende tjenester og leveransemodeller», sier Martin.

Salgsdirektør Geir Themte peker på at 2016 var et rekordår, og den gode utviklingen fortsetter for den norske virksomheten, som er størst i konsernet. Forskning og utvikling er en forutsetning for at Viju skal være best på tjenestene og modellene som gjør det enkelt å modernisere samarbeids- og samhandlingsformer i markedet.

«Det er en fordel at Norge ligger langt fremme. Vi skal vokse med kortreiste tjenester fordi vi vet at det er enklere å få norske kunder til å velge innovasjon. Vi lover norske kunder mange nyskapende tjenester som er enkle å innføre og som gir stor verdi til de som tar dem i bruk», sier Themte.

Ønsker å støtte og løfte kollegaene

Tom Martin har lovet seg selv å være en leder som setter de ansatte først.

«Jeg ønsker å være en leder som gir folk rom til å vokse, og gi våre flinke eksperter de beste forutsetninger til å innfri sine karrieremål. Jeg håper jeg klarer å støtte, se og løfte frem mine kolleger, og videreføre den fellesskapsfølelsen som har betegnet selskapet til nå. Vi er svært flinke til å beholde våre ansatte i mange år, og flere har vært med i snart 20 år. Det er vi enormt stolte av».

Rutinene på service og support skal også holdes på høyeste nivå, og kundene skal føle seg verdsatte og verdifulle.

«Både jeg og Geir har store forventninger til oss selv og selskapet i tiden fremover. Dreiningen fra produkter til tjenester og skyen er svært spennende for oss, og vi skal legge til rette for å sikre at kundene våre får løsningene som er riktige for dem», avslutter Tom Martin.