Vi får nye eiere og slår oss sammen med VisionsConnected

14. September 2017, Amsterdam, Nederland & Stavanger, Norge: Avedon Capital Partners har kjøpt norske Viju og nederlandske VisionConnected. De to allerede globale selskapene, slås nå sammen for å skape en ledende global spesialist innen videokonferanse, audiovisuelle løsninger og samhandlingstjenester.

Sammen vil Viju og VisionsConnected levere spesialiserte tjenester og løsningen innen design, installasjon, service og support av fysiske og virtuelle møterom. Det nye selskapet vil ha en årlig omsetning på rundt 1 milliard norske kroner og ha i underkant av 400 ansatte fordelt på 17 kontorer over hele verden.

Raymond Alves (left) and Odd Sverre Østlie

Viju er et norskstartet selskap med nærmere 20 års fartstid, som i dag leverer løsninger og tjenester fra sine kontorer i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim, samt en rekke avdelingskontorer i USA, Storbritannia og Singapore. Når de nå slås sammen med VisionsConnected vil det nye selskapet betjene kunder fra offentlig og privat sektor i mer enn 120 land.

Det juridiske hovedkontoret for det nye selskapet vil ligge i Amsterdam, men selskapet vil som i dag fortsette med å betjene  sine  kunder  over  hele  verden  fra  etablerte  kontorer  i  de  ulike verdensdeler.  En  ny felles  merkevare  vil  bli  lansert tidlig i 2018.

Konsernsjef i Viju, Odd Sverre Østlie, blir konsernsjef for det nye selskapet. Østlie har tidligere arbeidet i Cisco, Tandberg, Microsoft og McKinsey. Han er ansvarlig for selskapets ambisiøse vekststrategi,  som  innebærer  både  organisk vekst  og oppkjøp.

«Samlet har Viju og VisionsConnected en unik ekspertise og spisskompetanse innen vårt fagfelt. Ved å kombinere våre tilbud og løsninger styrker vi oss og blir en helt komplett leverandør av fysiske og virtuelle møterom, audiovisuelle løsninger og tilhørende tjenester og support. Med felles krefter og en ambisiøs vekststrategi vil vi nå ut til enda flere kunder og markeder enn tidligere», sier Odd Sverre Østlie.

Raymond Alves, som er grunnlegger av VisionsConnected, blir direktør for løsninger, og skal styrke og spisse selskapets løsnings- og tjenesteavdeling.

«Vi skal legge til rette for at ansatte i virksomheter opplever fordelene god samhandling gir, og kundene skal kunne måle forbedringene de oppnår ved å investere i  samhandlings- og  audiovisuell teknologi», forklarer Raymond Alves i VisionsConnected. «Jeg ser frem til å videreutvikle våre løsninger og tjenester, og å fortsette å drive innovasjon ved å legge til rette for effektiv samhandling mellom mennesker og organisasjoner», sier han.

Investeringssjef for Avedon Capital Partners,  Emily Jeffries-Boezeman,  kommenterer  oppkjøpet:

«Vi har fulgt dette markedet, og ser at det er et behov for en ledende global spesialist. Det er et dynamisk, men fragmentert marked i sterk vekst. Stadig flere trenger høykvalitets video- og samhandlingsløsninger. Sammen utgjør Viju og VisionsConnected en organisasjon med dyktige ledere og de beste spesialistene på sine områder. Begge selskap har en fremoverlent kultur som setter kunden først, noe som gir utmerkede forutsetninger for å vokse i dette markedet. Vi ser frem til å støtte veksten og gjøre denne investeringen til en felles suksess«.

Rune Jensen, som representerer Vijus tidligere hovedaksjonær, Progressus Private Equity, kommenterer oppkjøpet som følger:

«Under vårt eierskap har Viju tidoblet omsetningen og etablert kontorer globalt. Vi ser frem til å følge det nye selskapets reise, og mener at Avedon er godt posisjonert til å støtte selskapets videre vekst».

Om Viju
Viju er en global spesialist innen visuell kommunikasjon som ønsker å endre hvordan mennesker kommuniserer og samarbeider på arbeidsplassen. Deres løsninger og tjenester inkluderer videokonferanser, audiovisuell integrasjon og helhetlige kommunikasjons- og samarbeidsløsninger. Les mer om Viju!

Om VisionsConnected
VisionsConnected er en global visuell samhandlingsspesialist, som har en målsetting om å endre hvordan mennesker samarbeider. De lager og leverer skybaserte, sikre og brukervennlige videokonferanseløsninger av høy kvalitet til kunder i over 120 land. Les mer om VisionsConnected!

Om Avedon Capital Partners
Avedon Capital Partners er et investeringsselskap som  støtter unike entreprenører og lederteam  med stort vekstpotensial. Selskapet holder til i Amsterdam, Nederland og Düsseldorf, Tyskland. Avedon fokuserer på nisjer i fire sektorer: Programvare og teknologi, forretningstjenester, industri og ingeniørvirksomhet og forbruker og fritid. Siden etableringen har teamet investert i over 20 vekstselskaper  og har  en sterk veksthistorikk. Les mer om Avadon Capital Partners!

Om Progressus
Progressus er et privat aksjefond i Stavanger som investerer kapital og kompetanse i selskaper med  et  vekstpotensial innenfor teknologi, olje og gass. Les mer om Progressus!